Carlo Arends. Zang en presentatie. Hoezo veelzijdigheid?

Welkom in de veelzijdige wereld van de, lichtklassieke, film, musical, evergreen, en volksmuziek.

In Memoriam Eric Noya.

“A Men’s Passion”

Muzikale professionals met passie.

 

Carlo Arends (zang en presentatie): 

Een muzikale duizendpoot bij uitstek. Breed en uiterst professioneel geschoold, thuis in een veelzijdig spectrum van diverse muziekstijlen en talen. Met z’n warme barinorale stem weet hij een ieder te raken. Toert het hele land door met succesvolle concerten. Concerten met onder andere de titel “A Sentimental Journey”, “De Wereld Rond In Tachtig Minuten”, “Als Liefde Niet Bestond”, "Yesterday When I Was Young", en “Toen Was Geluk Heel Gewoon”

Concerten gekenmerkt door verrassing, opwinding, emotie en diversiteit.

 

Music was my first love, and it will be my last.
Music of the future, and music of the past.
To live without my music, it would be impossible to do.
In this world of troubles, my music pulls me through!

© 1976  John Miles

 

Continuïteit 

Om als “A Men’s Passion” verantwoord te kunnen voldoen aan de vele aanvragen, hebben wij drie pianisten die naar keuze en beschikbaarheid een concert kunnen begeleiden. Echter..........

 

In memoriam Eric Noya (piano):

Tragisch, en geheel onverwacht hebben wij afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde, gepassioneerde muziekvriend. Donderdag 18 april 2019 is Eric op 62 jarige leeftijd overleden. Half december 2018 werd Eric getroffen door een hartinfarct en was na een operatie en herstelperiode sinds eind januari 2019 weer voorzichtig opgestart met z'n passie. Passie voor muziek en piano in het bijzonder. Afgestudeerd in 1979 aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Else Kleyn-Krijgsman en Jan Wijn. Hij was vaste repetitor en concertpianist van het Utrechts Operakoor, Purmerends Gemengd Koor, en de Utrechtse Oratorium Vereniging, en talloze andere koren in het land en begeleide hij vele bekende vocalisten. Was onderdeel van kamermuziekensembles als duo met een violist, en als pianosextet met blazers. Een pianist die alle muziekstijlen, van klassiek tot modern uit de piano wist te spelen. Ook was hij een uiterst begenadigd pianodocent. Een muzikale duizendpoot en virtuoos pianist. Wij zullen hem missen. In dierbare herinnering. Nooit zullen wij meer een lied brengen zonder bij hem stil te staan. Wij wensen zijn dierbare naasten alle sterkte toe in het verwerken van dit verlies.

 

Johan Gootjes (Piano):

Volgde zijn pianostudie via de academie, die tegenwoordig “Schumann-Academie” heet, en behaalde de staatsexamens voor muziektheorie en solfège. Waarna het diploma Docerend Musicus Piano aan het conservatorium van Alkmaar volgde. Heeft reeds 40jr een bloeiende pianolespraktijk. Heeft vele zangers, zangeressen, instrumentalisten en koren mogen begeleiden in binnen en buitenland. Een uiterst veelzijdig en bevlogen pianist. 

 

Jean-Luc Vriend (Piano):

Begon op de muziekschool in Hoorn, waar hij pianoles volgde, en vaak gevraagd werd als begeleider van medeleerlingen. Daarna was een conservatoriumopleiding een logische keus. Aan het conservatorium in Alkmaar studeerde hij piano bij Harry Vooren, en koordirectie bij Harold Lenselink. Sinds het behalen van zijn diploma’s, is hij als pianodocent onder andere verbonden aan de Muziekschool Boedijn in Hoorn. Is tevens als dirigent verbonden aan verschillende koren, uiteenlopend van kamer- tot mannenkoren, met als rode draad, vooral theaterkoren. Treed regelmatig op als instrumentaal begeleider van zowel koren, zangers en instrumentalisten.

 

Frank Hoebe (Piano): 

Geboren en getogen ‘op Zandwerven’ (Spanbroek) uit een muzikaal gezin van 11. Klom als vijfjarige op de pianokruk om liedjes na te spelen. Met 8 broers en zussen lange tijd (kleinkunst)concerten gegeven in de regio. Bezocht succesvol het conservatorium in Alkmaar om klassiek piano, koordirectie, en lichte muziek te studeren. Geeft leiding aan een zevental koren, arrangeert, en begeleid solisten. Heeft een aantal composities op zijn naam staan waarvan ‘Golgotha…..het einde?’ wel het meest bekend is, en welke nog steeds met succes wordt opgevoerd. Is trotse eigenaar van ‘De Pianokamer’ een concertzaal in Spierdijk met ruimte voor 100 mensen. Hier worden ongeveer 16 concerten per jaar gegeven, en wordt elke week door diverse gezelschappen gerepeteerd. Ook is hij – met zijn vrouw Sonja, en Marcel Feld - mede oprichter van het ‘on stage project’ waarin met name jongeren vier keer per jaar een muzikaal podium geboden wordt.

 

Repertoire:

Het repertoire is zéér uitgebreid zoals, lichte muziek, klassieke muziek, filmmuziek, evergreen, musical, volksmuziek, populaire, en kerstmuziek etc.

Dit alles in meerdere talen, zoals Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Napolitaans, Russisch, Fries etc.

Muziek vanaf 1708 tot heden;

Van luistermuziek tot dansmuziek. Van wegdromen tot meedeinen.

Zie de webpagina “repertoire” en “kerst repertoire”

 

Wat doet muziek met onze hersenen? 

Zie onze betreffende webpagina voor een boeiende life uitleg via de aanwezige link.

 

Muziek bij u thuis?

Heeft u een goede gestemde piano/vleugel? Ja? Dat is mooi! Wij laten hem tot leven komen, zoals u waarschijnlijk nog niet eerder heeft beleeft.

Niet in het bezit van een piano of vleugel? Geen probleem, wij nemen dan onze elektronische piano mee. Voor een boeiend en veelzijdig thuisconcert bent u bij ons aan het juiste adres. Zie onze betreffende webpagina.

 

Wat wij vragen:

Om u een kwalitatief, goed en onvergetelijk muzikaal concert te kunnen garanderen hebben wij een aantal bescheiden voorwaarden waarvoor wij uw aandacht vragen: 

  • De aanwezigheid van een recent gestemde akoestische piano of vleugel. Om verantwoord te kunnen functioneren dient een akoestische piano minimaal om de 5 maanden te worden gestemd.
  • Heeft u geen akoestische piano, of geen goede, gestemde piano? Geen probleem wij verzorgen dan kosteloos een elektronische piano.
  • De duur van een concert is ruim 1,5u incl. pauze of anders naargelang uw wensen.
  • Op aanvraag sturen wij u een vrijblijvende offerte voor een fantastisch concert. De benodigde zanginstallatie wordt door ons verzorgd en is inbegrepen in de gage.

 

Interactie:

Wij verzorgen een interactie met ons publiek waarin geluisterd, meegezongen en gedanst kan worden.

 

Reactie:

Hebben wij uw interesse gewekt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bekijk voor meer info onze diverse webpagina's met oa, repertoire, boekingen, reactieboek, foto's, etc of plaats een reactie.

 

Met vriendelijke muzikale groet;

 

“A Men’s Passion”

Voor informatie en boekingen:

Carlo Arends                                                                           

Keern 18 1671GK Medemblik                                                                 

T: 0227-542558

M: 06-12791419

E: cm.arends@hotmail.com

W: http://www.duoamenspassion.nl/

 

Johan Gootjes (piano) In zijn repetitie/les ruimte.

Jean-Luc Vriend tijdens een concert van "A Men's Passion"

Frank Hoebe (piano)